Het houden van gemeenteraads-, of commissievergaderingen buiten het stadhuis zal de betrokkenheid van onze inwoners bij de politiek niet vergroten. De ervaring leert dat men de weg naar het stadhuis heel goed weet te vinden als er onderwerpen worden besproken die men belangrijk vindt. Zeker als het gaat om zaken die mensen persoonlijk raken. (denk aan vergunningparkeren in wijken, dagopvang)
Bovendien is het stadhuis een herkenbare plek voor iedereen en er zijn allerlei noodzakelijke voorzieningen aanwezig. (microfoons, opname apparatuur, bodes etc.) Steeds van plaats veranderen leidt niet alleen tot verwarring bij onze inwoners, maar brengt extra kosten met zich mee. De betrokkenheid van inwoners vergroot je niet door gemeenteraads- of commissievergadering buiten het stadhuis te houden, maar door als partij beloften aan inwoners na te komen. Door te stoppen met politieke machtspelletjes. Door afstand te nemen van de zogenaamde uitlegcultuur waar diverse partijen en wethouders een handje van hebben. (wij zullen u eens uitleggen, waarom het plan zo goed is voor u)
De politiek moet vooral blijven luisteren naar anderen en hun standpunten uiterst serieus nemen. Politieke partijen moeten zelf de inwoners gaan opzoeken. Daarmee vergroot je de betrokkenheid van inwoners bij de politiek. Wel denkt Stadsbelangen dat de gemeenteraad vaker gebruik zou moeten maken van het instrument maatschappelijke verkenningen. Hoorzittingen over onderwerpen die bijvoorbeeld betrekking hebben op een bepaald gebied of wijk zouden wel op andere plaatsen dan het stadhuis kunnen worden gehouden. Maar voor besluitvorming blijft het stadhuis de aangewezen plek.
Fractie Stadsbelangen-Delft
Geef een antwoord